İlimizde çıkarılacak olan gazi ve şehitlerimizle ilgili gazete ve dergi için muharip gazilerimizle  röportaj yaptık.

İlimizde çıkarılacak olan gazi ve şehitlerimizle ilgili gazete ve dergi için muharip gazilerimizle röportaj yaptık.

İlimizde çıkarılacak olan gazi ve şehitlerimizle ilgili gazete ve dergi için muharip gazilerimizle  röportaj yaptık. Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

15.12.2023 138

14.12.2023 tarihinde Rehberlik öğretmenimiz Ömer Yaman, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Recep GÜNER ve seçilen 2 öğrencimiz Buğlem Erva ATASEVEN ne Nisanur ŞEKERCİ tarafından DÜZCE MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ ziyaret edilerek dernek başkanı ve gaziler ile röportaj gerçekleştirilmiştir. Sorulan sorular ve cevaplar aşağıdaki gibidir.

-          Kendinizi ve derneğinizi tanıtır mısınız?

Derneğimiz 1964 yılında Kore ve İstiklal Savaşı Gazilerine yönelik kuruldu. 1974 yılından sonra Kıbrıs Gazileri olarak bizler de bu derneğe katıldık. Merkezimiz Ankara’da olmak üzere her ilde şubelerimiz bulunmaktadır. Bizler derneğin Düzce ili şubesiyiz ve ben de bu derneğin başkanıyım.

İlimizde yaşayan İstiklal Savaşı Gazisi bulunmamaktadır. Şu anda ilimizde yaşayan 2 tane Kore Gazimiz bulunmaktadır. Kendileri 97 yaşında ve gayet sağlıklı durumdalar. Kıbrıs’ta 499 şehit verdik. Bunlar sadece bilinenler olmak üzere kayıp ve haber alınamayanları saymıyoruz bile. İlimizde bilinen 400 ‘e yakın gazimiz yaşamaktadır.

Bu derneğin esas amacı vatan ve millet sevgisini canlı tutarak bilinç oluşturmaktır.

-          Siz kendiniz nasıl gazi oldunuz, anlatabilir misiniz?

Tabi ki anlatırım. Aslına baktığınızda Kıbrıs seferine katılıp geri dönen herkese yara almasa bile Gazi ünvanı verildi. Ben kendim yara alan gazilerdenim. Çatışma sırasında yaralanan bir askerimizi bulunduğu yerden yanımıza çekmek isterken çok yakınımızda havan mermisi patladı. Oradan kopan şarapnel parçaları dizime isabet etti.

-          Kendinizi gururlu hissediyor musunuz?

Çok gururlu hissediyoruz. Biz bu vatan için bedel ödedik, yine olsa yine bedel ödemeye hazırız. Yunan ve Rum mezalimi vardı orada. Çoluk çocuk demeden katliam yapıyordular. Biz katliama ve Rum mezalimine son verdik.

-          Bir Gazi olarak sizi ne mutlu eder?

Maddi hiçbir şey bizi mutlu etmez. Bir Gazi’yi mutlu eden tek şey toplum ve devlet nezdinde gerek ilgi, sevgi ve saygıyı görmektir.

-          Gençlere ne mesaj vermek istersiniz?

Birincisi günümüz dijital dünyasına, sosyal medyasına kendinizi kaptırmayın. Derslerine çok çalışın. Sadece derslerle de yetinmeyerek tarih, felsefe, psikoloji ve ekonomi ile de ilgilenin. Devletinizi iyi tanıyın. Sorumlu bir genç olmayı kendinize şiar edinin. 

15-12-202315-12-202315-12-202315-12-202315-12-202315-12-202315-12-202315-12-2023